Xerrada participativa pares – fills: QUÈ ENS ESPERA A L’ESO?

El dia 25 de juny es va fer a l’Institut Valerià Pujol i Bosch la xerrada participativa pares – fills: Què ens espera a l’ESO?

Aquesta xerrada té com a finalitat fer l’acompanyament de l’alumnat de 6è de Primària i les seves famílies en el pas entre Primària i Secundària.

Des de la regidoria d’Ensenyament es va detectar que aquest traspàs angoixava i es va considerar adient fer un acompanyament.

El format de la xerrada és molt dinàmic i participatiu.

Els objectius de la xerrada són:

  • Treballar el traspàs de Primària a Secundària.
  • Acompanyar a l’alumnat i les famílies en el pas entre etapes: Primària -Secundària
  • Oferir  un espai per tal que l’alumnat i les famílies puguin expressar les seves pors, angoixes i dubtes que es plantegen en  aquest pas d’etapa educativa.

Hi participen diferents professionals: un psicòleg, un tutor de 1r d’ESO, el director  de l’Institut i la tècnica municipal d’ensenyament. Partint de les qüestions que plantegen els alumnes i les famílies, es desenvolupa la xerrada. El psicòleg parla sobre les característiques pròpies de l’etapa evolutiva i el tutor presenta el centre, les seves característiques i la nova etapa educativa. Per a treure el màxim profit de la xerrada els alumnes venen amb algunes preguntes preparades que les han treballat a l’escola, a l’espai de tutoria.

La xerrada es fa a l’Institut Valerià Pujol, que és el centre on anirà la majoria  de l’alumnat de Primària de Premià de Dalt.

Ja fa quatre cursos que es fa aquesta xerrada i es considera una Bona Pràctica donat els resultats d’assistència i participació obtinguts. Cada curs s’intenta millorar introduint nous suggeriments sorgits de l’avaluació de l’actuació.

Image

Aquesta entrada ha esta publicada en Informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.